Категории

Верувајте му на времето – Сè што е наменето за вас ќе ве пронајде

Ве молам, верувајте дека има уште време да бидете сè што сакате.

Има време. Делува како брзање, но нема брзање. Вашата душа е брод кој плови со милји во води што ве опкружуваат. Овие води се извор наречен љубов и овие води на љубовта се секогаш околу да ве одржат. Вие не правите чекори назад и не заостанувате. Не сте премногу далеку или не сте недоволни. Вие не тоните, вие пловите. Можеби ќе паднете силно, но ќе станеш уште посилни. Можеби ќе се чувствувате како да имате милји вода да препливате додека не го достигнете вашиот хоризонт на јасност или надеж – но сега сте цели. Не ви недостасува ништо. Ќе ги најдете сите што ги барате. Дури и кога се чувствувате како да тонете, душата плови кон вас. Вдишете здив го свежиот воздух. Издишете ги грижите. Има време. Има време да ја пронајдете љубовта што ја посакувате повеќе од што било. Има време да научите што значи да се сака. Има време да имате свое семејство ако тоа е она што го сакате повеќе од што било. Има време да дознаете каква работа треба да имате.

Општеството врши непотребен притисок врз младите да знаат што сакаат да направат веднаш, но нема потреба од тоа. И, ако не ви се допаѓа работата што ја имате во моментов, има време да одлучите каде да одите понатаму. Има време да одвоите година од факултет, ако е тоа што ви треба. Има време да се одлучи кое училиште е најдобро за вас. Има време да се излечите од траумата што никогаш не сте размислувале дека ќе ви се случи. Треба време. Ќе ја пронајдете својата сила. Има време да се вратите во рутина за вежби ако сте ја одложувале. Има време да се чувствувате добро во вашето скапоцено тело. Вистината е – ние навистина не знаеме колку време имаме. Но, секоја секунда е друга секунда за да се живее животот што ти е даден. Ако не можете да поминете низ него еден ден по еден, одете по една секунда одеднаш. Без оглед на сè, бидете подготвени за каков и да е исходот. Верувајте дека она што е непознато ќе биде откриено ако е наменето за вас. Верувајте дека што и да се случи ќе бидете во ред.

Прегледи:
223
Објавено на:
23.03.2021