Категории

СЕ СЛУЧИ ЧУДО – Во заледено езеро се прикажаа Богородица и Исус

Во манастирот Раидски во Казањ блиското езеро покрај кое се наоѓа – замрзна, а по површината се појавија ликовите на светците.

Во заледеното езеро оваа година се случи вистинско чудо, идентични фрески какви што има во манастирот. Верниците се собраа за да го видат ликот на Богородица која во рацете го држи Исус а ова чудо се прошири ширум светот.

Раифскиот манастир се наоѓа на 27 километри од Казањ а е основан во 17 век. Го основал монахот Филарет после смртта на своите родители, кога целото богатство го подарил на манстирот Чудов во Москва.

Филарет живеел како монах во овој манастир и после смртта на патријархот Хермоген, на 12 јануари 1612 година, кога станал јеремонах и се преселил на југ покрај Волга.

 

Это Чудо!!!
Кругом лики Пресвятой Богородицы с Младенцем, и Лики Святых!!! ❄⛪❄
Так замёрзло озеро возле Раифского Монастыря в Казани. ❄⛪❄

Posted by Црква у Јунковцу и Араповцу on Friday, 6 December 2019

 

 

 

Прегледи:
1680
Објавено на:
29.12.2020