Категории

Секое ново утро носи нова надеж – Можеби денес е денот кога сите желби ќе ви се остварат

Ги сакам боите на животот во неговата оригинална нијанса. Првите сончеви зраци кои ја враќаат надежта на се што тргнало наопаку. Кога ќе го погледнете животот што се раѓа пред вас и ќе видите дека е таков каков што е. Оригинален. Неизвалкан. Има нешто чудесно во изгрејсонцето што те повикува да почнеш од почеток. Без разлика на бројот на вчерашните падови и разочарувања. Сега изгледа подобро разбирате колку се минливи, и ги оставивате во заборав.

Новиот ден секогаш носи ново изненадување. Некоја убавина за восхит. И откривате дека има работи за кои вреди да се борите. Луѓе. Чувства. Искуства.  Затоа што тие прават разлика во цашиот животот. И го фаќаш моментот кога ќе поминеш низ сите оние убави чувства низ кои некогаш си поминал. Живееш момент кој го имаш и кој никогаш повеќе нема да се повтори. Сакам тишина наутро. Го живеете животот што секогаш би сакале да го живеете.

-Превземено

Прегледи:
186
Објавено на:
02.05.2022