Категории

Секое цвеќе има посебно значење – Каква симболика ви исраќа некој кога ќе ви подари буќет

Дали знаевте дека секој цвет има значење поврзано со него? И, дали има цвеќиња соодветни за одредени прилики? Буќетите се дел од најважните прилики во нашите животи. Видливо е присутно на родендени, погреби, матури, свадби и сл., Тие се составен дел од нашите животи. Некои цвеќиња имаат и религиозно значење.

Секој знае дека црвената роза означува романтична љубов и дека никој не испраќа жолти рози кога е во жалост. Сепак, значењата се поврзани не само со рози, туку и со други цвеќиња. Повеќето луѓе не го земаат предвид значењето на цвеќето пред да дадат цвеќе. Слично на тоа, луѓето кои добиваат цвеќиња можеби не го знаат нивното значење и затоа им недостасува основната порака.

Алстромерија
Симбол на богатство, просперитет и богатство. Тоа е исто така цвет на пријателството.

Амарилис
Симбол на голема убавина. Исто така се користи за означување на вредност што ја надминува убавината.

Анемона
Потемна нота укажува на губење на надежта и чувство на напуштеност. Позитивно е што симболизира исчекување.

Антуриум
Тоа го симболизира гостопримството. Исто така се користи за означување на среќа и изобилство.

Кала
Симболизира убавина и величественост. Белата кала ги комбинира овие два атрибути со чистота и невиност поврзани со белата боја, што го прави совршен избор на цвеќе во свадбен букет.

Каранфилче
Симболизира гордост и убавина. Црвениот каранфил симболизира loveубов, гордост и восхит; розовата каранфил ја симболизира loveубовта кон жена или мајка; виолетова каранфилче симболизира каприциозност; жолт каранфил симболизира презир, одбивање или разочарување; додека белиот каранфил симболизира невиност и чиста loveубов. Платниот каранфил пренесува отфрлање.

Хризантема
Симболизира верност, оптимизам, радост и долг живот. Црвената хризантема пренесува loveубов; белата хризантема ја симболизира вистината и лојалната љубов, додека жолтата хризантема симболизира непристојна убов.

Камилица
Симболизира невиност и чистота. Тоа значи лојална љубов и „Никогаш нема да кажам“. Исто така, означува спокојство.

Маркаритка
Припаѓа на истото семејство како камилицата и затоа ја стекнува симболиката поврзана со цветот на маргаритката. Гербер или маргаритка особено пренесува спокојство.

Гладиола
Симболизира силата на карактерот, лојалноста и честа. Цветот на гладиолусот значи меморија.

Хортензија
Симболизира искрени емоции. Може да се искористи за да искажете благодарност што сте разбрале во некоја ситуација. Во својата негативна смисла, хидрогената симболизира фригидност и бездушност.

Ирис
Тоа ја симболизира елоквентноста. Виолетовиот ирис е симбол на мудрост и комплименти. Синиот ирис симболизира вера и надеж. Жолтиот ирис ја симболизира страста, додека белиот ирис ја чисти чистотата.

Лилјани
Симболизира чистота и рафинирана убавина. Белиот крин ја симболизира скромноста и невиноста, портокаловиот крин ја симболизира страста, жолтиот крин ја симболизира радоста. Велигденскиот крин е симбол на Богородица.

Орхидеи
Тоа означува егзотична убавина. Тоа симболизира софистицираност, размислување и зрел шарм. Исто така, симболизира горда и славна женственост.

Рози
Тоа ја симболизира љубовта. Тоа означува љубов во различни форми. Неговата симболика варира во зависност од бојата, сортата и бројот. Дознајте повеќе за значењето на цвеќињата од роза. Црвените рози означуваат длабоки чувства, жолто пријателство, розова благодарност, нежни чувства и благодарност, бела невиност и чистота, букет од неколку различни бои означува мешани чувства и можете да комбинирате бои за да испратите тајна порака.

Сончоглед
Тоа означува чисти мисли. Тоа симболизира обожување и посветеност. Тоа е симбол на посветената љубов. Сепак, тоа е исто така симбол на ароганција.

Прегледи:
473
Објавено на:
06.07.2021