Категории

„Секогаш ќе постои некој кој ќе ја љуби и твојата мрачна страна“ – Кукла од Памук

„Твојата слепа улица беше мојата цел, моја дестинација..
Твоето затишје, моите ѕвона кон вечноста.
Твојот свод од бескраен мрак мој пламен кон светлоста.
Твојот згаснат жар и пепел мојата преродба.
Твојот прозирен поглед од страв и копнеж
моја судбина..“

Следете за повеќе: https://www.facebook.com/kuklaodpamukblog/

Прегледи:
211
Објавено на:
04.08.2020