Категории

Секогаш кога ќе се почувствувате несигурно во своето тело – Сетете се на овие зборови

Кога мислите дека не сте доволно убави и згодни за себе, еве мал потсетник за тоа што целото ваше тело прави за вас и како да се ослободите од несигурностите!

Има денови кога се чувствуваме несигурни, кога мислиме само на нашите маани, се гледаме во огледало и страдаме затоа што не сме како некој друг… Зјапаме во стомакот и сакаме да биде помал, ги набљудуваме градите посакувајќи да бидат поголеми. Го набљудуваме нашиот целулит и страдаме што не сме како тие девојки од рекламите. Сосема е нормално и во ред понекогаш да се чувствувате така, не може да биде совршено секој ден. Но, треба да внимавате мислите целосно да не ве обземат и да ја преземат контролата врз вашиот живот, за да не станете роб на своите слабости. Вие сте единствени со сите ваши јаки и слаби страни.

Трча, оди, танцува, пее, се лизга по мраз, скока високо, скока со јаже, нурка во вода…

Има сетила со кои можете да го почувствувате вкусот и мирисот на разни јадења и ароми, да го слушнете чврчорењето на птиците, звукот на водата, човечките гласови и најубавите музички ноти, да го почувствувате допирот на кожата, нежниот кашмир, ветрето во вашата коса…

Има нозе кои ве носат на секакви места во светот. Шетаат по улици, патеки, паркови, рамнини, долини, планини, плажи… Тоа има раце со кои можете да играте, да сликате, да сликате, да готвите, да пишувате, да се гушкате, да се гушкате, да поддржувате…

Има две мали очи кои ви дозволуваат да ги видите најразличните бои и нијанси, да уживате во сонцето, зеленилото, морето, шумата, градот, да ги видите оние што најмногу ги сакате…

Вашето тело ви дозволува да создадете нов живот! Тоа има срце што може да сака и да биде сакан. Тоа ве одржува во живот! Затоа, кога мислите дека вашето тело не е совршено и дека не го сакате, запомнете што прави сето тоа за вас!

Прегледи:
291
Објавено на:
02.02.2022