Категории

Секој ден си должиш на себеси да си ја потврдиш својата вредност

Си велам на себеси секој ден. Избегнувајте го она што не ве исполнува. Избегнувајте го она што ве нервира. Избегнете ги грижите што мислите дека ги имате. И стравовите, ќе видите оддеднаш помалку ќе се жалите на животот. Неговите убави работи ќе бидат се повеќе пред вашите очи. За што мислевте дека не постои. И јасно ви е дека не е се баш прекрасно. Бидејќи раните што ги добивте беа повредени. Ударите што ги направи животот ви оставија лузни. Но, мора да пронајдете една рамнотежа во сето ова. Во спротивно, ќе попуштите.

Секој ден си должиш да си ја потврдиш својата вредност. Во свет кој на секој начин се обидува да ја потисне. Да ја исмее и уништи. Потврдете ја вашата вредност, така што ќе останете луѓе дури и во ситуации кога сите се преправаат дека се нешто повеќе од тоа. Потврдете го со мали нешта. Кои се сите, само не се мали. Со зборови што го воздигнуваат другиот. И му даваат ветар во грбот. И покажете дека може да сметаат на вас. Не ве кошта ништо. И се се менува, од корен, и ти а и другите.

Прегледи:
54
Објавено на:
14.10.2021