Секој миг поминат во бес и тага е пропуштен миг за среќа

Не плаши се да веруваш повторно откако ќе бидеш изневерен..

Како што растеме откриваме дека дури и таа единствена личност за која сме мислеле дека нема никогаш да не разочара, сепак ќе го стори тоа.

Твоето срце ќе биде скршено а ќе скршиш и многу други срца. Ќе се разделиш од твојот најдобар пријател а можеби и ќе се заљубиш во него, и ќе плачеш зошто времето лета толку брзо.

Ќе направиш премногу фотографии, ќе се смееш и ќе простуваш и ќе сакаш како никогаш да не си бил повреден.
Животот доаѓа без гаранција, со ограничено време и без втори шанси. Се што треба да направиш е да го искажеш она кое го чувствуваш, да танцуваш на дождот, да држиш нечија рака, да утешиш личност која ти значи, да го чекаш изгрејсонцето и да се смееш додека не те заболат усните.

Не плаши се да веруваш повторно откако ќе бидеш изневерен, и најважно од се е да живееш нити една секунда од својот живот бесен и тажен, затоа што тоа секунда на среќа која никогаш нема да ја вратиш назад!
Коментари

[fbcomments]