Категории

Секој нов ден донесува нешто кое не си го искусил претходно

Секој нов ден се будиш се посилен од претходно. Посилен да се соочиш со светот, да чувствуваш дека можеш да издржиш се и да се избориш со се. Со секој нов ден имаш повеќе сила да бидеш незапирлив. 

Секој нов ден е различен. Секој нов ден донесува нешто кое што не си го искусил претходно, иако можеби тоа нема да го сфатиш веднаш..

Секој нов ден се будиш се посилен од претходно. Посилен да се соочиш со светот, да чувствуваш дека можеш да издржиш се и да се избориш со се. Со секој нов ден имаш повеќе сила да бидеш незапирлив.

Некои денови ќе се разбудиш и нема да сакаш да станеш од креветот. Ќе се чувствуваш слаб и кршлив како стакло, ќе сакаш да побегнеш од реалноста.

И тоа е животот. Животот се состои од добро и лошо. Од подеми и падови, а сето тоа е она кое го прави ова патување толку прекрасно.

Прегледи:
42
Објавено на:
06.08.2020