Категории

Секој нов ден е можност за нов почеток – Тагата од вчера ќе ја избрише новото утро

Утре ќе се чувствуваш малку подобро, секој нов ден е можност за нов почеток. 

Ако денес беше тежок ден за вас, се надевам дека знаете дека утре може да биде подобро. Се надевам дека знаете дека моментите што се непријатни, ве повредуваат или немаат смисла, ќе поминат. Се надевам дека ќе се присетите на сите времиња во кои не мислевте дека ќе се чувствувате подобро, но се чувствувавте.

Како што поминувате низ вашите денови, запомнете дека секој момент е само момент. Кога не можете да ги земате деновите еден ден по еден, обидете се да земете само еден здив одеднаш. Навистина грижете се добро за себе и знајте дека е во ред ако не постигнете сè што сте кажале на себеси за денес. Не мора да започнете нешто ново или да направите некоја голема промена уште денес. Не мора да бидете продуктивни како луѓето што ги гледате на Интернет, земете простор за себеси и колку време што ви е потребно.
Твојот живот е твој живот а го имаш само овој живот. Утре ќе се чувствуваш малку подобро, секој нов ден е можност за нов почеток.

Прегледи:
619
Објавено на:
10.06.2021