Категории

Секој нов ден носи можност тоа да е најубавиот ден во твојот живот!

Има само едно објаснување за животот секое утро. Навистина треба да оставите некои работи да одат, за други да дојдат. Направете простор за нови луѓе, настани и чувства. Нема место за нов ден ако во тебе живее друг стар. Затоа опуштете се! Не е лесно ако ги пуштиш корените на срцето во тој свет. Но, мора некаде да пресечете. Бидете свесни дека ќе боли. Но, тоа е друго училиште за вас. Не се врзувајте премногу! За ништо, затоа што сè е некако минливо. И ќе го нема пред да се сетите.

Секој нов ден е нова прослава на животот и малите нешта.  Да имате ново искуство, и можност што не се пропушта. И денес повторно ќе го направите првиот чекор, како вчера и завчера. Направете го со многу душа. Погрижете се да не се каете подоцна. И некои големи работи нема да се случат. Фасцинантни подвизи. Но, можете многу да уживате во малите. И што и да ви донесе животот, бидете свесни. Ќе бидете решени од тоа што ќе се осмелите сами да го направите. Осмели се да живееш а не да преживуваш!

Прегледи:
177
Објавено на:
09.01.2022