Категории

Секоја личност што доаѓа во нашиот живот има цел – цел толку уникатна што може да ја оствари само таа личност

Некои луѓе ќе ве напуштат премногу брзо, без оглед како и да е, но тоа не е крај на вашата приказна, тоа е само крај на нивната улога во вашата приказна. И животот продолжува, а вие само треба да очекувате штета од другите. Да се размислува за тоа – да се заврши нешто не мора да биде исполнето со жалење, лутина или негативност. Имаме искуства и спомени кои служат за одредена цел. Секоја личност што доаѓа во нашиот живот има цел – цел толку уникатна што може да ја оствари самата таа личност.

Бидејќи сè уште има нешто полошо од раскинување, тоа е да ја држите другата личност во вашето срце иако повеќе не сте заедно. Мислам, можеби е само тест, ако сакате да разберете некого, навистина да разберете некого, треба да се обидете да разделите барем еднаш, само еднаш. Секоја личност што била дел од вашиот живот ви помага да станете личност што на крајот треба да билете и можете да бидете благодарни за нив дури и ако никогаш не биле предодредени да бидат во вашиот живот засекогаш.

Прегледи:
556
Објавено на:
23.07.2021