Категории

СЕКОЈА СРЕДБА Е СУДЕНА – Никој со никого не се запознал без причина

Ако постојано сте се прашуваке дали има случајности или се се случува со причина, со право сте во дилема. Она што е навидум случајно, како средба со друга личност, значи дека таа влегла во нашите животи со причина

Според источното верување, секој од нас има своја кармичка задача која е поврзана со некој друг, бидејќи нашиот живот и постапки влијаат на многу други. Кога некој нов ќе се појави во нечиј живот, тоа никогаш не е случајно и баш така. Секоја средба има своја цел, а најчеста причина е тоа што човек треба да научи одредена животна лекција

Човекот кој влегол во нашите животи, навидум случајно, има задача да не научи на мудрост. Сите сме доживеале одредени неуспеси, разочарувања, во помала или поголема мера. Невозвратена љубов, предавство на пријатели и слично. Сите овие проблематични односи со луѓето не принудуваат да научиме нешто – кому му веруваме, кој ја заслужува нашата почит, дека е секогаш добро да се биде внимателен.

Наизглед случајните состаноци се дизајнирани да докажат дека некој не е во право. Да донесе нешто што е многу важно. Ако некогаш во животот на некој од нас имало врски кои не довеле до ништо добро, тоа не значи дека тие не биле важни и корисни. Не подготвија за нешто подобро. Научивме што сакаме, а што не. Негативните искуства ни помагаат да бидеме она што сме денес. На пример, жена која е во врска со алкохоличар неколку години, следниот пат ќе биде многу попаметна.

Човек не мора да ви биде сродна душа или пријател за да може да ве достигне. Понекогаш случајните познанства играат многу важна улога во нашите животи. На пример, додека чекате во поштата, започнете разговор со личноста до вас. За време на разговорот, таа непозната личност може да каже нешто што ќе ве допре.  Ќе ве трогне, ќе ве запраша, ќе престане, можеби ќе го промени вашиот став кон животот. Случајните познаници можат да не инспирираат. Да ни дадат некој корисен совет и како некој што не нè познава. Да го погледнеме нашиот проблем од друг агол.

Некои ни носат страдање, а некои животни лекции и своја приказна, која ги инспирира другите да се променат или пружа помош кога ни е најпотребна. На пример, нов познаник знае како да дојде до одреден лекар кој може да помогне во лекувањето на болеста. Новото познанство може да ни помогне емотивно за миг. Дајте совет и да исчезнеме од нашите животи засекогаш. Некои би рекле дека тоа е нашиот ангел чувар.

Можеме да заклучиме дека животот се обидува да го спаси човекот од проблеми испраќајќи му одредени сигнали или ставајќи одредени луѓе на патот во форма на случајни средби. Тоа може да биде само случаен минувач, некој кој е таму со одредена мисија, а може да биде и ваша сродна душа. Затоа отворете го срцето и умот за нови луѓе, оставете ги да влезат во вашиот живот затоа што има причина за тоа – да укажете на вашата грешка или да останете засекогаш!

Прегледи:
1190
Објавено на:
08.12.2021