Сензационални хотели: Во нив престојуваат само оние најхрабрите! (ФОТО)

Обично хотелите се местата на кои само преспиваме, додека поголемиот дел од времето го поминуваме истражувајќи го градот. Меѓутоа, на овие места сместувањето е малку поинакво. Од овие хотели не би сакале да излезете. Освен што се со необипчен дизајн, тие се наоѓаат на несекојдневни локации. За да престојувате во нив ќе ви биде потребна храброст, бидејќи поголемиот дел од нив е надвор од градската гужва и луѓе.

Америка

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amangiri (@amangiri) on


Се чини дека овој хотел е дел од природата. Ако одлучите да останете овде, сигурно добро ќе се одморите, набљудувајќи ги преубавите предели и уживајќи во чиста природа.

Канада

 

View this post on Instagram

 

Last Monday I got to experience one of the most incredible and magical places I’ve probably seen. @freespiritspheres is a one-of-a-kind property on Vancouver Island with beautiful spherical treehouses to stay in. The spheres are all made by Tom, one of the owners of the property, and they are each works of art. I had first heard of this place on the internet (can’t remember where) a few years ago and it’s been on my radar since. But WOW the place is more magical in real life. Seeing the beautiful spheres perched amongst the trees, and then walking up into them feels like something out of a dream! And in addition, the team that runs the place is BEYOND hospitable! If you’re ever wanting to go experience something like this,I can’t recommend @freespiritspheres highly enough! This place was truly rejuvenating for the soul 🌳♥️ Thank you Tom, Rosie and Anna for an amazing getaway! 🙏

A post shared by Sab NK (@sabstorm_) on


Овој хотел може да ви ги оствари детските соништа за куќарка на дрво. На најдобар начин ќе се поврзете со природата, ако престојувате тука.

Италија

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Milano Adventure (@milano_adventure) on


Наречен по алпинистот Giustu Gervasutiju, овој хотел се наоѓа на ивицата на карпата. Тоа е многу популарно место за планинарење и скијање, а погледот е спектакуларен.

Италија


Овој хотел е сместен во лавиринт од пештери кои се под заштита на УНЕСКО. Тие се реставрирани и сега може да престојувате таму и да ја запознаете Италија на најдобар начин.

Холандија

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Yolanda Edwards (@yolandaedwards) on


Овој хотел се наоѓа на прилично необична локација, а она што го прави интересен е тоа што може да скокнете од врвот на дигалката.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VictoriaGilrane (@victorialovesbaconalsocats) on


Шведска

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fantasyland Hotel (@fantasyland_hotel) on


Фановите на научната фантастика ќе го обожуваат ова место. Ова е уште еден хотел во кој ќе поминете незаборавни мигови, во куќичка од дрво во облик на НЛО.

Белгија

 

View this post on Instagram

 

A post shared by La Balade DES Gnomes (@la_balade_des_gnomes) on


Ова е уште еден хотел во кој може да се чувствувате како во бајка. Собите се уредени според митовите и легендите од цел свет.
Коментари

[fbcomments]