Сети се на нештата кои те загрижуваа пред една година а сега повеќе не се ни важни

Сите тие нешта се вредни за да бидеш благодарен, тие се убави потсетувања дека и покрај се што се случило – ти си и понатаму добро.

Помисли само на тоа каде беше минатата година.

Помисли на нештата за кои се грижеше, за кои поминуваше непреспиени ноќи, за кои толку стравуваше. Помисли за сите тие нешта околу кои беше преокупиран а сега повеќе не ти ни прелетуваат во мислите.

Помисли на врските кои не беа добри за тебе, за стресот и за сите нешта за кои мислеше дека нема никогаш да ги оствариш. Сите тие нешта се вредни за да бидеш благодарен, тие се убави потсетувања дека и покрај се што се случило – ти си и понатаму добро.
Коментари

[fbcomments]