Категории

ШАМПИОНСКИ ДРЕСОВИ ЗА НИСКОЛИГАШИТЕ – MOZZART НАГРАДИ УШТЕ ДВА КЛУБА

Овој пат, вредна опрема пристигна на адресата на ФК Илинден и ФК Македонија Агино село Поддржка за спортот од најниските до највисоките нивоа. Mozzart продолжува да им асистира на фудбалските клубови ширум земјата, а преку акцијата „Нови дресови за нови шампиони“ досега опреми речиси стотина спортски колективи кои настапуваат во пониските рангови на
натпреварувања!

Овој пат, вредна опрема пристигна до Третата лига – Север и Општинската лига Куманово – четврти ранг Ц. Шампионските дресови ги израдуваа фудбалерите на ФК Илинден, но и на ФК Македонија од Агино село. Овие два тима се борат за пласман во повисок ранг на натпреварување, а на тој пат многу ќе им значи поддршката од Mozzart.

„Во ова време не е лесно да се дојде до спонзори и донатори, така што нам секоја помош многу ни значи. Треба да има повеќе вакви акции, бидејќи на помалите клубови им е повеќе од потребна поддршката од големите компании. Благодарни сме за донацијата на дресови и се надеваме на продолжување на успешна соработка“, велат од ФК Илинден.

Регионалниот лидер во приредување игри на среќа преку овој проект се труди да обезбеди подобри услови за нисколигашите во повеќе спортови, а не ги заборава ниту женските тимови. Претходниот месец пристигнаа дресови за фудбалерките на ЖФК Скопје.

„Секогаш сме тука да ги поддржиме колективите кои ги зближуваат младите во нивниот крај и ги враќаат на вистинските вредности. Важно е во секое место да постои можност локалното население да се занимава со некој спорт и затоа ќе се трудиме да ги посетиме сите делови на земјата и да помогнеме преку донации на опрема и други потребни работи“, нагласи Мики Златески, менаџер за корпоративни процеси во Mozzart.

Прегледи:
168
Категории:
Настани
Објавено на:
19.03.2022