Категории

Шеги поврзани со „Black Friday“

Black Friday е денот после денот на благодарноста (празник којшто се слави во Америка и Канада во последниот четврток во ноември). Овој ден сите го асоцираат со шопинг бидејќи продавниците нудат „голем попуст“.

Всушност, ова е денот во годината во којшто трговците прават најмногу профит, па оттаму произлегуваат и безброј шеги кога станува збор за попустот што го нудат. Еве, некои од шегите:

1. Како се вика денот после црниот петок? Скршена сабота, немаш скршен денар.

2. Црниот петок треба да се однесува и за сметки, сакам да добијам попуст ако ги платам тој ден.

3. Зошто Американците одат на шопинг за време на црниот петок? Бидејќи се благодарни што преживеале од јадењето за време на денот на благодарноста.

4. Кој има најмногу профит од црниот петок? Оние коишто биле доволно паметни и останале дома.

5. Црниот петок ќе го славам на мој начин – целосно ќе го игнорирам.

Прегледи:
227
Категории:
Хумор
Објавено на:
23.11.2022