Категории

Шелтер за кучиња кој ги облекува како стари лица!

Во шелтерите за животни, за жал, не добиваат сите животни еднаква шанса да бидат посвоени. Обично, сите ги сакаат малечките и игриви кучиња и мачиња, знаејќи дека ќе може долго да ги чуваат.

Flagler Humane Society (FHS) направи фототсесија о своите постари шепасти граѓани, со цел да привлече внимание да се посвојат и овие животни. Ги имаа сликано облечени како стари лица, за токму на тој начин да би привлекле внимание и да допрат до хуманата страна на луѓето, односно, да ги натераат да ги гледаат овие животни баш како стари бабички и дедовци на кои им треба дом.

 

Прегледи:
239
Категории:
Животни
Објавено на:
24.10.2020