Категории

Шест митови за оралниот секс во кои веруваат жените

Оралниот секс е уживање само за мажите, луѓето со чувствителни грла не можат да уживаат во оралниот секс – се само некои од митовите кои кружат за овој сексуален чин.

Сите знаат како се прави тоа

Во оралниот секс уживаат речиси сите мажи (помалку или повеќе), па се чини дека е многу лесно да му пружите задоволство на овој начин. Наспроти фактот дека движењата во текот на оралниот секс изгледаат едноставно, оваа сексуална пракса може многу лесно да заврши како што не сакаме.

Ова се најчестите грешки:

  • Претерано користење на забите: секако, можете да ги користите, но многу внимателно
  • Користење монотони, здодевни движења: поради тоа може да дојде до пад на ерекцијата
  • Често и ненадејно менување на ритамот, а потоа и застанување во неповолен момент

Најлесно да откриете дали користите правилна техника е да го прашате партнерот. Но, ова се најголемите митови за оралниот секс.

Резервиран е само за мажи

Пружањето орално задоволство е подеднакво возбудливо и за мажот и за жената. Оралниот секс е момент на максимално единство и доверба, многу поинтимен од сите други видови интимност.

Нехигиенски е, непристојно е или понижувачки

Секоја сексуална пракса е нормална ако се случи доброволно од страна на двата партнери и не е опасна по живот. Кога станува збор за хигиената, кога двајцата партнери се здрави и имате пристап до туш, овој вид на секс е сосема сигурен. Доколку уживате во него, нема ништо понижувачко.

Постојат само два вида орален секс

Најчесто се зборува за длабоко и плитко пружање орално задоволство. Но, постојат и други техники: забрзување, милување со јазикот, лижење и многу други.

Оралниот секс е сконцентриран само на пенисот

Оралното задоволување не е ограничено само на интеракција со пенисот. да не заборавиме дека постојат и други ерогени зони на машкото тело: брадавици, тестиси, простата.

Прегледи:
1281
Објавено на:
14.01.2020