Шкртате по тетратка кога сте нервозни? Еве што открива тоа за вашата потсвест

Дали и вие шкртате неповрзани линии и форми кога стенервозни или ви е досадно? Еве што открива тоа за вашата потсвест.

Цртежите кои самите ги правите кога сте нервозни можат да сокриваат разни трауми и скриени пораки во вашата потсвест. Видете што значат тие.

Цртеж број 1
Ако вашите чкртаници се како тие на цртежот број 1, тоа може да значи дека имат психолошка траума поврзана со срамот. Можеби во детството сте биле критикувани од страна на вашите родители или школските другари во училиште. Овие дедца, иако мислат дека го надминале тоа, кога ќе пораснат сеуште бараат одобрување од другите и прават се за да ги импресионираат другите а не себеси на прво место. Психолозите советуваат да стоите позади своите ставови и да не барате одобрување.

Цртеж број 2
Ако вашите чкртаници се како тие на цртежот број 2, тоа би можело да значи дека помалку и повеќе се биле неприфатели од страна на другите во вашата околина, или од вашите родители, а тоа ви оставило длабока трага. Луѓето со слична траума имаат ниска самодоверба па не им е лесно да комуницираат со другите бидејќи се плашат од неуспех и одбивање.
Подрудете се да сфатите дека вашиот живот зависи само од вас и самодовербата е непходна.

Цртеж број 3
Ако вашите чкртаници се како тие на цртежот број 3, најверојатно вие сте пораснале со еден од родителите, или можеби сте добивале помалку внимание од еден од нив. Најголемиот проблем кај вас е стравот од осаменост а се случува и овие луѓе да привлекуваат токсични личности во својот живот и се склони кон депресија.
Научете дека луѓето доаѓаат и си одат, бидете отворени и никогаш нема да бидете осамени.

Цртеж број 4
Ако вашите чкртаници се како тие на цртежот број 4, тоа би можело да значи дека во минатото вашите родители ја изневериле вашата доверба и тоа се случувало често. Сите луѓе со ваква психолошка траума од детството, кога ќе пораснат се соочуваат со проблем во довербата. Тие се резервирани и ретко кога се отвараат некому. Сепак, важно е да знаете дека со мали чекори можат да ви помогнат да градите доверба кон блиските луѓе и почесто да искажувате што чувствувате.
Коментари

[fbcomments]