Категории

Шокантни причини поради кои брачни парови побарале развод

Прељуба, непочитување, исчезнување на страста и љубовта се само некои од вообичаените и разумни причини за развод од бракот. Но овие нешта се чудни…

Тешко е да се поберува дека овие биле реалните причини за развод, полесно е да се поверува дека едноставно биле „изговори“ позади кои се криеле некои други пореални причини. Ви ги откриваме најчудните причини кои луѓето ги навеле во службеното барање за развод.

Алергија на сопругата
Знаеме за алерија на полен, на одредена врста на храна, материјали, но дека присутност на друга особа може да предизвика алергична реакција – тоа сеуште не сме го чуле, но еден маж се изјаснил дека тоа е причината поради која сака развод од својата сопруга.

Предобар сопруг
Една египќанка побарала да се разведе од својот сопруг бидејќи биле предобар и премногу верен. На суд таа истакнала дека во текот на бракот многу се променил, престанал да пуши и да останува излезен до доцна.

Зависност од сапуници
Една сопруг не можел да поднесе неговата сопруга да гледа сапуници по цел ден и да ги занемарува домашните работи, дури и него и децата. Сметал дека тоа е легитимна причина за развод.

„Не ми се седи повеќе во брак“
некои луѓе едноставно се потрудиле да се обидат да бидат во брак во кој нема да се прилагот на другата личност, и се откажале кога увиделе дека тоа не е за нив.

Зависност од чистење
Еден германец потпишал документи за развод во кој наведил дека неговата сопруга е опседната со чистење. Ја трпел 15 години а чашата се прелила кога се одлучила да го сруши ѕидот во нивниот дом кој бил извалкан и повторно да го направи.

„Јади многу гласно“
Гласното џвакање на партнерот толку ја излудувало една жена што не можела повеќе да го поднесе заедничкиот живот. Партнерот не можел да му одолее на својата страст спрема храната па го прифатил нејзиното барање да се разделат.