Категории

Шшшш.. – Овие 7 тајни НЕ смеете да му ги кажите на никого!

Некои нешта едноставно не треба да ги споделувате со никој, треба да останат само за вас!

Кога сте среќни, сакате му раскажете на целиот свет за вашата радост. Но не треба секој детал од вашиот живот да го споделувате со другите – не се сите толку љубезни, и не сите се во состојба тоа го да разберат и прифатат а нивните злобни мисли и зборови можат да ви наштетат.

Овие 7 нешта никако не ги споделувајте со другите.

1.Плановите никако не им ги раскажувајте на другите. Прво остварете ги, а потоа раскажете им ги на другите.

2.Добрите дела кои сте ги направиле. Никогаш не дозволувај левата рака да знае што подарила десната.

3.Аскетизам – физичката апстиненција треба да биде согласно комбинирана со емоционалната апстиненција.

4.Вашите приватни мисли – мораат секогаш да останат приватни. Немојте да му пружите увид во нив на никој.

5.Духовното знаење – вашите внатрешни промени имаат влијание на надворешниот живот. Но да учите некого на нешто е доста неблагодарно.

6.Семејните проблеми – никогаш не смеат да излезат од домот.

7.Никогаш не разговарајте за нечии лоши дела – не мојте да ја валкате сопствената душа.

Прегледи:
395
Објавено на:
04.05.2020