Категории

Што е всушност СРОДНА ДУША – Дали секој ја има и како да ја препознаете вашата

Сродната душа е личност која ве инспирира да бидете подобра верзија од себе, личност која ве разбира подобро од кој било дру.

Дали сте подготвени за врска, но сепак излегувате со погрешни луѓе? Тренерот Наташа Грацијано знае како да го избегне, чија нова книга за невронаука зад законот на привлечност се искачува на листата на популарност. Приказната на Наташа започна како инфлуенсер на социјалните мрежи и се претвори во „женски мотивациски говорник број 1 до 40 години во светот“ според магазинот Форбс. Неодамна стана вирална поради неговиот метод на медитативна бихејвиорална синхроничност (MBS), кој ветува дека ќе им помогне на луѓето да ја привлечат својата сродна душа со следење на пет едноставни чекори.

Што е сродна душа?

Сродната душа е некој со кој вашето срце е длабоко поврзано: физички, емоционално и духовно.

– Тоа е и некој со кој имате силна, длабока, вистинска врска која не може да се прекине. Сродната душа е личност која ве инспирира да бидете подобра верзија од себе, личност која ве разбира подобро од кој било друг, таа душа со која можете да споделите се и сешто – објаснува Наташа Грацијано.

Како да знаете дали сте ја запознале вашата сродна душа? Прашање на кое луѓето долго време сакаа да го знаат одговорот.

– Откако ќе ја запознаете таа личност, ќе почувствувате длабока желба да останете со неа и никогаш да не ја оставите. Веднаш знаев дека ја запознав мојата сродна душа кога го запознав мојот сопруг Мајкл, бидејќи силното чувство за поврзаност беше нешто многу поголемо од мене – објаснува таа.

Како да привлечете сродна душа?

Иако постојат стотици тренери кои тврдат дека го пронашле вистинскиот метод за привлекување на сродна душа, методот МБС станува сè попопуларен во последните месеци.

– Пред да започнете со пребарувањето, запрашајте се колку сте слични на идеалната личност што сакате да ја привлечете. Во животот привлекувате се, а не што сакате или ви треба – вели Наташа.

Слично на тоа, ако не се сакате себеси, нема да имате способност целосно да сакате некој друг. Прво работиш на себе. Ако имате на што да работите, бидете трпеливи со себе и истраете да работите на себе.

Како функционира методот МБС?

Според Наташа Грацијано, тоа е светски познат метод кој ги комбинира античките техники на дишење со модерната невронаука, пристапувајќи до подлабоки, изменети состојби на свеста (алфа и тета состојби на мозокот) преку водена медитација.

– Се нарекува и тригодишна терапија за 15 минути затоа што со само една сесија видов дека луѓето доживуваат длабоки, плодни позитивни промени во животот – вели Наташа и тврди дека методот МБС овозможува пристап до подлабоките делови од себе, лечи. трауми од минатото, отстранете ја блокадата и надминете ги ограничувачките верувања за да ги постигнете своите цели и да го создадете животот за кој сонувате. Исто така, методот се споредува со НЛП (невро-лингвистичко програмирање), самохипноза и други глобално вообичаено практикувани техники на медитација.

Наводно, методот МБС има позитивно влијание на повеќе од 1,5 милиони луѓе, а околу 100 милиони луѓе до денес биле изложени на медитација на МБС.

– Методот МБС е мост помеѓу животот што го живеете сега и животот што сакате да го живеете. Ова е најбрзиот начин да создадете трајни позитивни промени во вашиот живот. Но, имајте на ум дека петте чекори на овој метод нема да бидат за секого, привлекувањето на сродна душа варира од личност до личност, а различни техники ќе функционираат – заедно со старата добра судбина. Но, за некои, знаењето кои сте и што сакате од врската, како и обезбедувањето дека сте задоволни со себе, може да биде клучот за доживотна среќа. Петте чекори за привлекување на сродна душа не се разликуваат од петте столба за постигнување цели во животот – вели Наташа.

1. Јасен вид
Веднаш на почетокот, обидете се да разберете кого сакате да привлечете во вашиот живот, кои се карактеристиките на личноста, што ви се допаѓа, а што не, какви навики треба да имате, кариера, што му дава сила и што е слабост, како се чувствувате за тоа?

– Повеќето луѓе апсолутно немаат поим што сакаат – вели Наташа и додава дека јасноста ви овозможува да бидете во склад со вашите мисли, чувства и постапки, а тоа многу го олеснува привлекувањето на вашата сродна душа.

2. Отстранете ги блокадите
Сите ние имаме ограничувачки верувања кои не спречуваат да го постигнеме и привлечеме она што го сакаме.

– Во љубовта, ограничувачкото верување што ве спречува да ја привлечете вашата сродна душа најверојатно ќе звучи како „Не сум достојна за љубов“ или „Не сум достојна да бидам сакана“ – објаснува Наташа. Отстранувањето на овие блокади во вас отвора простор за подобри работи што доаѓаат.

3. Заменете ги старите верувања со нови
„Со замена на негативните верувања што сте ги вкоренувале во вашата потсвест со нови, љубовни, поттикнувачки, позитивни верувања, вашиот живот ќе почне драматично да се менува и ќе можете да ја привлечете вашата сродна душа и сè друго што сакате“, објаснува тој.

4. Проширете ја вашата визија
– Не сум сигурен што значи тоа? За да ја проширите вашата визија, прво мора да разберете кои се вашите проширувачи, а тоа се луѓето што ви се најблиски. Вие сте директен одраз на овие луѓе, па за овој чекор задолжително опкружете се со луѓе кои ќе ве исполнат со љубовта што ја барате – советува тренерот. Откако ќе го направите тоа, препорачливо е да ја проверите околината. „Кого следите на социјалните мрежи, дали ви одговараат вашите животни навики или што се обидувате да промените?

5. Преземете конкретни активности
Последниот чекор во запознавањето со сродна душа? Излези, дружи се. Излезете од вашата комфорна зона, работете да се чувствувате најдобро што можете и бидете отворени за успех секој ден.

– Нормално е да се биде скептичен. И се плашев да пробам нешто ново бидејќи многу работи претходно не успеаја. Но, тогаш сфатив дека ако секогаш го правиш она што секогаш го правел, секогаш ќе го добиеш она што отсекогаш го имал. Ако сакате да видите промена во вашиот живот, тогаш прво мора да се промените себеси. Добро е да започнете со попозитивно размислување („вашите мисли стануваат ваша реалност“) и да практикувате нови рутини секој ден, а резултатите ќе се засноваат на вашите постапки, затоа преземете нови акции доколку сакате да видите нов резултат – заклучува Наташа. Грацијано.

 

Прегледи:
166
Објавено на:
27.04.2022