Категории

„Што и да побарате од Бог, ќе го добиете – Само треба да имате трпение!“

Што и да побарате со верба, ќе добиете. (Матеј 21:22). Овој прекрасен текст ќе ви објасни што значи овој библиски стих.

Еднаш, одамна, додека чекорев по патот на животот, видов плоча на која пишуваше „Небесна трговија“. Како што се приближив, вратата се отвори. И пред да станам свесен за се, се најдов во себе.

Видов ангели насекаде околу мене! Еден ми подаде корпа и ми рече: „Можеш да купиш што сакаш. Оваа продавница има сè по што копнее христијанското срце, а она што не можете да го земете денес, можете да дојдете за утре.

Првото нешто што го презедов беше ТРПЕНИЕТО, а потоа ја зграпчив ЉУБОВТА. И двајцата беа на иста полица.

Набрзо го најдов РАЗБИРАЊЕТО кое исто така го добив, кое ни е потребно насекаде. Заедно со тоа зедов 2 кутии МУДРОСТ и 2 вреќи ВЕРА. Се разбира, не го заборавив СВЕТИОТ ДУХ што беше на сите страни.

Тогаш барав малку СИЛА и ХРАБРОСТ, кои ми се од голема помош на работа. Кога мојата корпа беше речиси полна, се сетив дека сè уште ми требаат БЛАГОДАТ и БЛАГОСЛОВ. Не смеам да го заборавам СПАСОТ НА ДУШАТА.

Се упатив кон касата да платам. Имав се што ми требаше за да ја исполнам волјата на СПАСИТЕЛОТ. Кога бев речиси на благајните, видов МОЛИТВА! Иако корпата беше полна, некако ја напикав внатре.

Знаев дека можеби ќе ми треба надвор. МИР и РАДОСТ беа на малите полици. Посегнав и по нив. СРЕЌА висеше на таванот. Зедов едно парче.

Веќе бев на билетарницата, па прашав: „Колку да платам?“ Касиерката се насмевна и рече: „Земи ја корпата со себе каде и да одиш“. Повторно прашав: „Во ред, но… Колку навистина треба да платам?“ Тој повторно се насмевна и рече: „Не мора повеќе да се грижиш за тоа. Исус ја платил сметката одамна“.

Прегледи:
208
Објавено на:
05.06.2022