Категории

Што и да си – Биди човек кој секогаш го гледа најдоброто во другите

Се надевам дека вие сте таа личност на која секој сака да и ги каже своите тајни, на оној до кого доаѓаат за совет и водство и во време на неуспех и успех, бидејќи тие знаат дека ќе ги впиете нивните зборови и секогаш ќе се обидувате да им бидете поддршка. Тие знаат дека покрај вас, тие не само што се видени, туку се и слушати.

Се надевам дека сте вид на личност која го гледа доброто кај луѓето. Вид на личност што сфаќа дека немаат сите иста приказна, но секој има приказна која вреди да се слушне и приказна која вреди да се раскаже. Вид на личност што го поставува прашањето: „Дали си добро?“ и потоа останува доволно долго за да го слушне одговорот. Човек кој не ги слика сите со иста четка, која знае дека не се сите исти. Се надевам дека сте вид на личност која гледа потенцијал кога другите се сакаат да се откажат. Вид на личност која гледа магија во секојдневното или вообичаеното, вид на личност која гледа ремек-дело кога другите гледаат празно платно. Се надевам кога другите ќе ви кажат дека не е можно, вие почнувате да наведувате милион причини зошто е тоа така и ќе започнете да им покажувате огромен број можности што лежат под нивните прсти, во рамките на нивните разбирање.

Се надевам дека сте тип на човек кој слуша повеќе отколку што зборува. Вид на човек што препознава кога некој плаче или вика, или зборува со шепот што и самиот премногу се плаши да се чуе, тоа е често затоа што често им требаат пар уши што ќе ги слушнат нивните зборови и срце што ќе се обиде да го прегрни. Се надевам дека вие сте таа личност на која секој сака да и ги каже своите тајни, на оној до кого доаѓаат за совет и водство и во време на неуспех и успех, бидејќи тие знаат дека ќе ги впиете нивните зборови и секогаш ќе се обидувате да им бидете поддршка. Тие знаат дека покрај вас, тие не само што се видени, туку се и слушати.

Но, пред сè друго, се надевам дека сте вид на личност која гради со љубов. Се надевам дека дозволувате љубовта да биде коренот на вашите зборови, постапки и начинот на навигација по вашето место на овој свет. Се надевам дека дозволувате љубовта да биде она со кое водите и она што го држите во вашите најмрачни денови. Пред сè, се надевам дека љубовта е нешто што ве води и ве крева, и дека го споделувате со секоја личност на која ќе наидете.

Прегледи:
327
Објавено на:
06.03.2021