Што јадеме: Кашкавал или пластика?

Еден мексикански готвач одлучил да ги провери состојките на таканаречениот тост-кашкавал, кој се продава во посебно пакувани „листови“.

24-годишниот Раул стави парче од кашкавалот на отворен пламен. Таа-даа! Наместо да се топи, како и секој друг нормален кашкавал, овој производ едноставно поцрнува и се стврднува, како и пластиката кога ќе се стави на отворен пламен. Разбирливо, видеото предизвика остри реакции – зошто е дозволено такво нешто да се продава на полиците во маркетите и какво се ѓубре внесуваме во нашите и телата на нашите деца?

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=eFMu9WKu1r0[/tube]

Ова не е прв ваков експеримент, ама од некоја чудна, видеата причина брзо исчезнуваат од Интернет.
Коментари

коментари