Што мислат другите луѓе за тебе, не е твоја работа

Кратки совети за среќа

Помири се со твоето минато – да не ја вознемирува твојата сегашност.

Што другите мислат за тебе – не е твоја работа.

Времето лечи скоро се – дај му шанса на времето.

Немој да го споредуваш твојот живот со животот на другите и немој да ги осудуваш – немаш никаква претстава за тоа каков е нивниот пат.

Престани да размислуваш премногу – потполно е нормално да не ги знаеш сите одговори а ќе ги дознаеш тогаш кога најмалку ќе се надеаваш.

Никој не е задолжен за твојата среќа – освен ти.

Насмеј се – не се сите проблеми на светот твои.
Коментари

[fbcomments]