Категории

Што се случува секоја секунда во светот?

Во продолжение можете да прочитате што се случува во светот секоја секунда:

  • Се случуваат 40 силни громови.
  • 11.500 пребарувања на Гугл, 11.500 статуси на Фејсбук, 2.8 милиони испратени мејлови.
  • Во Америка се трошат 50.000 долари за купување на производи.
  • 34 дрвја се исечени во шумите.
  • 2.840.000 литри вода паѓаат од Нијагарините водопади.
  • Речиси 20.000 шишиња Кока-Кола се продаваат.
  • Четири бебиња се раѓаат, а двајца луѓе умираат.
  • Се создаваат 4.000 нови ѕвезди.

И сето тоа за само секунда! Импресивно, зарем не?