Категории

Што се случува во женското тело кога мажот ќе ја прегрне?

Кога мажот прегрнува жена, таа се чувствува како да има крилја и како да може да лета. Тој круг на љубов е мирен и удобен.  Тој само ја прегрнува, ја штити од надворешниот свет, кој е толку студен и осамен. И во неговите раце е топло и пријатно. Овие раце се нејзина заштита и спокојство. Тоа е сè што жената несвесно бара, на што чека и на што се надева, …

Семеениот терапевт Вирџинија Сатир изјави дека ни требаат четири прегратки на ден за да преживееме, осум прегратки на ден за одржување и 12 прегратки на ден за да растеме.

И покрај тоа што ова можеби ви изгледа дека се премногу прегратки, премногу прегратки се подобри отколку да живеете без нив. Прегратките, меѓу другото, се добри и за здравјето – тие го намалуваат стресот, нè прават посреќни, имаат корисен ефект врз здравјето на срцето, ни помагаат да се бориме против стравовите …

Значи – ако сакате да ги користите сите  позитивни ефекти – прегратка.

Прегледи:
110
Категории:
Љубов и секс
Објавено на:
25.11.2020