Категории

Што се всушност негативните чувства – Тие носат една важна порака, еве која е таа..

Кога ќе почувствувате чувство на страв, сомнеж, разочарување, тоа не значи дека е време да се откажете, да застанете и да се затворите во една мала топка од очај во која ќе го поминете времето додека да исчезнат…

Кога ќе ве обземат негативните чувства, не дозволувајте да завладеат со вас и да станете нивен роб, погледнете на нив како на сигнали кои ви ги испраќа животот.

Кога ќе почувствувате чувство на страв, сомнеж, разочарување, тоа не значи дека е време да се откажете, да застанете и да се затворите во една мала топка од очај во која ќе го поминете времето додека да исчезнат.
Немојте да им се предавате уште на првиот напад, застанете пред нив и сфатете ги само како внатрешни гласови кои ви пренесуваат важна порака.

Тие се тука за да ви дадат насока а не да ве вратат назад. Тие се знак на зрелост и ви даваат можност да пробате да гледате на нештата од друг агол. Никогаш немојте да дозволувате да ве водат.Сомнежите се знак дека сте свесни за сопствените можности и дека треба да работите понапорно за да станете личноста која сакате да бидете.

Стравот не е тука за да ве исплаши и да ве натера да се откажете, тој е тука за да ви докаже дека вашата цел е голема и вредна. Разочарувањето не доаѓа за да ве уништи, тоа е тука за да ве предизвика да му пркосите се додека не му го докажете спротивното.

Прегледи:
204
Објавено на:
02.05.2020