Што треба да знае секоја жена по 30-та година за да биде среќна?

“Не троши премногу пари на чевли: Мажите и онака не ги гледаат чевлите туку нозете”, “Не дозволувај никој да те убеди дека си престара за нешто и секогаш биди во потрага по инспирација.”

Ова се некои од инспиративните совети за жените по 30-тата година:

 • Запомни, твоот живот не е генерална проба… туку премиера!
 • Прифати ги промените кои доаѓаат со годините. Биди своја.
 • Годините се само бројка која не те одредува.
 • Пронајди хоби во кое ќе уживаш. Тоа ќе ти помогне во промена на дневната рутина.
 • Секогаш биди искрена кон себе. Тоа е можеби тешко, но ќе биде корисно.
 • Заборави ги општествените стереотипи за староста.

 • Не се грижи дека старееш, грижи се да не ти биде досадно.
 • Никогаш немој да престанеш да бараш инспирација.
 • Учи, читај, патувај.
 • Купувај класична облека. Класиката е секогаш во мода.
 • Престани да собираш се и сешто – ослободи се од бескорисните предмети.
 • Цени ја својата убавина, секоја жена е убава на свој начин.
 • Не комплицирај, држи се до едноставните работи.
 • Сакај го своето семејство и однесувај се спрема нив онака како што би сакала да се однесуваат и тие кон тебе.
 • Не постои совршено време за деца. Кога навистина посакуваш, тогаш е вистинско време.
 • Научи вистински да простуваш.

 • Внимавај кого сметаш за близок пријател. Немој да дозволиш погрешни луѓе да бидат меѓу нив.
 • Чувај го своето семејство бидејќи тие ќе бидат туа за тебе секогаш и ќе ти помогнат без разлика на се.
 • Никогаш не легнувај лута на себе или на некој друг.
 • Кажувај им на блиските луѓе дека ги сакаш. Кажувај им го тоа често.
 • Не троши време грижејќи се за работите кои не можеш да ги промениш.
 • Грижи се за својата кожа и смеј се колку што можеш почесто.
 • Верувај и на својата интуиција.

 • Не говори лошо самата за себе. Дури не ни размислувај на тој начин.
 • Не ставај се при срце.
 • Не трагај по совршенство. Биди единствена.
 • Дозволи му на детето во тебе некогаш да ти биде учител.
 • Биди борбена. Научи се да бидеш снаодлива и самостојна.
 • Не дозволувај стравот да те води низ животот.
 • Секогаш труди се да напредуваш – ментално, физички и духовно.
 • Не дозволувај некој да те убеди дека си престара за нешто, или премлада.Коментари

[fbcomments]