Што треба да знаете за мажите родени во знакот на Овен?

Кои карактерни црти ги има мажот роден во знакот на Овен?

Елементот на овенот – е оган, кој многу го објаснува неговиот карактер. Тој има посебна харизма формирана од карактеристиките на пронаоѓач, иницијатива, постојана генерација на идеи и желба да ги оствари што е можно поскоро. Планетата Марс го штити овој хороскопски знак – го прави Овенот амбициозен, непоколеблив, па дури и малку воинствен. Постојат предности – овој човек дефинитивно знае да преземе одговорност и да се држи до својата позиција. Не е случајно што дијамантот е машка амајлија на Овенот: неговата единствена цврстина е поврзана со неговиот став кон животот.

 

Кои се неговите недостатоци?

Ако главните предности на Овенот може да се наречат неговата независност и брзината при носење на важни одлуки, тогаш лесно е да се претпостават неговите недостатоци. Тоа е тврдоглавоста која достигнува агресивност. Овенот знае за неговите недостатоци, но лесно ги оправдува, верувајќи дека му е дозволено да има неколку лоши навики. Тој се препушта на слабостите и не покажува ентузијазам кога ќе му замерите поради тоа. Самодовербата му е премногу светла особина за тој да прифати нечија критика.

 

Како да го освоите срцето на Овен?

Девојка која сонува дека ќе освои еден Овен мора да знае дека е перфекционист и дека тоа ќе го искористи во своја полза. Тој сака да се опкружи со совршени луѓе: зборуваме не само за надворешни, туку и за внатрешни квалитети. Овенот не е еден од оние што бара совршена девојка, но дефинитивно ќе обрне внимание на одличната шминка, фризура и облека избрана со вкус. Кога ќе се случи познанство, можете да го заинтригирате со знаење и смисла за хумор. Сепак, постои полесен начин: Овенот сочувствува со жени кои го слушаат неговото мислење, го бараат неговиот совет и му дозволуваат да се чувствува како освојувач.

 

Овен во врска

Ако сте заљубени во Овен, тогаш тој сигурно ќе поттикне да се сретнете. Не се откажувајте брзо: во комуникацијата со него мора да се маневрира меѓу непредвидливоста и понизноста за да го разбудите неговиот интерес. Мажот Овен е способен да урне планини за неговата сродна душа, ако го водите и ја охрабрувате неговата способност да се грижи за вас и да ги решава секојдневните проблеми. Овенот ја крева својата сакана на пиедестал и ја опкружува со страст. Имајте на ум секогаш во врската да има доволно „бибер“: штом ви стане досадно, можете да флертувате или мала кавга за да додадете адреналин во вашата рутина.
Коментари

[fbcomments]