Категории

„Што за Вас значи мир?“ – најубавите фотографии како одговор на ова прашање

За да го прослави интернационалниот ден на мирот кој беше на 21 септември, мобилната апликација Агора ги предизвика интернационалните фотографи да покажат што за нив значи мир со само една фотографија. Дел од фотографиите подоле се нивните одговори.

Winner: A Peaceful World Is A Fruitful One

Локација: Наироби, Кенија

“Сакам да ги споменам животите на сите кои загинале во војна и насилство низ светот, и да ја проширам пораката за мир и надеж со барање за подобри стандарди на живот, без насилство и социјални недоразбирања. Сите модели на фотографијата се жртви на постизборните насилства во Кенија во 2007, кои ги присилија нивните семејства да избегаат од државата.“

@rashid_sp (Кенија)

Sleep In Peace

Локација: Шпанија

@mayi (Шпанија)

Farmers

Локација: Муртоса, Португалија

@jorgebacelar (Португалија)

Religious

Локација: Мјанмар

@swetun (Мјанмар)

Serenity

Локација: Филипини
„Кога го гледам своето кученце како спие, срцето ми се полни со мир“

@liezelannedeleon (Филипини)

The Last Man Standing

Локација: Кина

@patriciasoon (Малезија)

Pray With Gratitude

Локација: Индонезија
@cymot (Индонезија)

Прегледи:
61
Категории:
Галерија