Што жените бараат од мажите, а не треба?

Девојките обожаваат да играат игри со мажите и да го покажат своето „јас“.

Ова дури има и малку шарм. Сепак, жените знаат да претераат со барањата, а нема потреба да се преминат некои граници.

 

“Мораш да бидеш мојот најдобар пријател!”

Прво, никој никому не му должи ништо. Второ, ако сакал да биде ваш пријател, немаше да спие во ист кревет со вас. Трето, мажот – колку и да ве разбира – не е ваш најдобар пријател. Никој не тврди дека, во идеален случај, секогаш ќе биде тука, слушајќи ве и помагајќи ви во тешки периоди. Но, со часови да ве слуша што сакате да купите, што сакате да облечете, каков е вашиот шеф, дури ни светец не може.

 

“Престани да ги гледаш другите жени!”

А зарем и вие не погледнувате во други мажи? На пример, во теретана или кафич, каде што на соседната маса седи странец со пријатен изглед. Да се ​​биде во врска, не значи дека треба да го изгубите интересот за спротивниот пол.

 

“Не комуницирај со твоите пријатели”

И, зошто, всушност, да ги остави своите пријатели поради вас? Ако не ви се допаѓаат – ова не е добар аргумент. Вие не мора да комуницирате со нив, но немате право да му забранувате комуникација. За време на викендите му требаат ручеци со пријателите, потребни му се дружењата во петок со пријателите во барот. Сè е фер.

 

“Мајка ти веќе нема да дојде кај нас”

Војната со свекрвата (потенцијална или веќе официјална) е најлоша од се. Само мирно разговарајте со него и пронајдете компромис. Може да се сретнете на неутрална територија. Ако едноставно не ви се допаѓа, не го покажувајте тоа гласно или отворено. Таа е најблиската личност за него, па ќе му биде многу непријатно.

 

“Јас нема да имам секс со тебе додека не …”

Со оваа „мотивација“ нема да постигнете ништо. За почеток: мажите не се толку примитивни за да можат да се контролираат. Покрај тоа, ова однесување многу потсетува на уцена или на услуга: вие ми давате производ, а јас ви давам тело. Звучи така, зарем не?
Коментари

[fbcomments]