Категории

Што значат буквите „YKK“ на патентите?

Кога ќе го повлечете патентот, забележете дали на него има 3 букви- „YKK“. Најверојатно одговорот ќе биде: ДА.

Какво значење имаат овие 3 букви што се наоѓа на повеќето патенти?

YKK се иницијалите на младата Јошида Когјо Кабушикикаиша, која го смислила овој изум во 1934 година.

Денес YKK е јапонска компанија, водечка во бизнисот со патенти. Дневно произведува околу 5 милиони патенти.

Прегледи:
21
Објавено на:
30.10.2017