Категории

Сиетл стартап развива ракета којашто не би ја загадувала вселената

Space X пуштаат ракети коишто се враќаат на Земјата за да повторно се користат, но една стартап компанија од Сиетл сака тоа да го направи уште подобро.

Стоук Спејс развива ракета со чисто гориво коешто би ја штитело Земјата од создавање помалку штетни емисии додека се лансираат сателити.

„Додека ја градиме оваа витална вселенска економија и инфраструктура, треба однапред да размислуваме како тоа да го направиме одржливо“, рече Енди Лапса, извршен директор на Стоук Спејс.

Стоук Спејс е сѐ уште во првите фази на тестирање на ракетата, но има амбициозни планови за борба против климатските промени.

Прегледи:
116
Објавено на:
31.01.2023