Симетрични фотографии од прекрасни библиотеки низ светот

Дури и најубавите места на светот треба да бидат фотографирани од добар фотограф за да биде во вистинско светло претставена нивната убавина. 

 

Thibaud Poirer знае како да ја улови убавината на нештата, па не е ни изненадување што од овие прекрасни библиотеки низ светот го извадил најдоброто, создавајќи фотографии кои го одземаат здивот.

Моментално живее во Париз, но патувал секаде и фотографирал најразновидни места и култури, проектот Libraries е негов спој на најубавите библиотеки во светот. Ги има во различни стилови и архитектури, од различни временски периоди, но секоја од нив зрачи со посебна енергија.

 
Коментари

[fbcomments]