Синдром Мерилин Монро: жените страдаат a не знаат што е тоа

Каков е синдормот Мерилин Монро и како да го препознаете?

Мерилин Монро е икона за женственост и моќ, сакана до ден-денес со многу обожаватели. Сепак и покрај нејзината голема популарност, таа беше жена која се чувствуваше осамена и празна во себе. Синдромот на Мерилин Монро опишува луѓе кои, како Монро, ги сака публиката, но никој навистина не се обидува да ги запознае. Овие се луѓе кои навистина се осудени на осаменост, исто како што беше и таа.

 

Гледано од повеќето како „наивна русокоса“, таа имаше длабока рефлексивна душа, која никој не ја сретна. Во книгата „Синдром на Мерилин“, авторката д-р Елизабет Макавои објаснува дека пред Мерилин Монро да умре физички, таа долго време била мртва во душата.

Синдром на Мерилин Монро: кој е зафатен?

Синдром на Мерилин Монро е многу чест денес, при што само мал број луѓе сфаќаат дека оваа состојба на љубов во психологијата има професионално име. Синдром на Мерилин Монро најчесто ги погодува актерите, уметниците, луѓето на насловните страници на весникот, сакани од публиката, препознатливи и успешни. Фасцинирани од другите, тие навистина се само инструмент во рацете на луѓето кои сакаат да успеат. Едно лице кое страда од синдром Мерилин Монро, првично не е свесно за ова. Тој сака да биде во центарот на вниманието и сака славата да трае вечно.

 

Како да го препознаете овој синдром?

  • Луѓето кои страдаат од синдром Мерилин Монро имаат одредени карактеристики.
  • Тие самите си кажуваат дека мора да бидат совршени.
  • Тие мислат дека не заслужуваат љубов, иако тие сонуваат за тоа.
  • Имаат комплекси, иако тие се привлечни лица.
  • Тие немаат среќа во љубовта.
  • Тие бегаат од реалниот свет.
  • Секоја „љубов“ не успева.

Овој синдром главно ги погодува жените.

Во продолжение, неколку нејзини цитати кои ќе ве натераат да размислувате. Во нејзините изреки, таа често знаеше да го пренесе она што е важно, но само кога ќе ги прочитаме нејзините цитати денес, тие имаа различно и подлабоко значење.

 

„Подобро е да бидете сами несреќни, отколку несреќни со некој друг“.

„Никогаш не можев да се помирам со тоа да ме направат секси симбол“.

„Предметот е направен за секс. Мразам да мислам дека треба да бидам предмет “.

„Што е вредно за човек да го има целиот свет кога ќе ја изгуби душата?”

„Холивуд е место каде што плаќате илјада долари за вашето тело, и само 50 центи по душа“.

„Ако не можам да бидам мајка, дозволете ми барем да бидам актерка. Морам да бидам некој, што и да е и сакам да бидам добра во тоа!”

„Јас секогаш добивам горчлив крај на лижавката“.
Коментари

[fbcomments]