Сите болести започнуваат од нервози: Постои само една грижа за која треба да се грижите во животот!

Нервозата произлегува од проблеми, но не ги решава

Сосема е лесно да си овозможите добро здравје и долг живот. Проблемот е во тоа што повеќето луѓе не ги разбираат едноставните работи, тврдат руските лекари.

За да живеете долг живот без болести, треба целосно да ги прифатите и да ги следите овие три работи:

 

  1. Сите болести започнуваат од нервози

Овој факт, велат руските експерти, е непобитен бидејќи мозокот го контролира целото тело преку нервниот систем. Ако нервниот систем се наруши, се разболуваме. Која болест ќе се појави и колку ќе биде сериозна, зависи од оштетувањето на нервниот систем.

 

  1. Нервозата произлегува од проблеми, но не ги решава

Можеби звучи како парадокс, но тоа е жива вистина – колку повеќе проблеми има човекот, толку е по нервозен и тензијата што ја создава нервозата нè спречува да размислуваме со бистра глава и да најдеме решение. Многу луѓе се свесни за тоа, но тие едноставно не можат да се контролираат.

 

  1. Постојат ретки ситуации кои навистина се вредни за грижа

Ако размислите подобро, ќе откриете дека најмногу ве нервираат глупости и мали работи. И самите сте свесни дека нема посериозни проблеми во вашиот живот (болест, болест на детето, живот на работ на егзистенција), а тоа е доволно за да ве смири и да го спречи оштетувањето на нервниот систем, а со тоа и на развојот на болеста и предвременото стареење.

 

Единствената грижа за која треба да се грижите

Најважно е да се грижите за сопственото здравје и за најблиските. Сè друго е решливо. За жал, многумина го сфаќаат ова само кога е многу доцна.

 
Коментари

[fbcomments]