Категории

Сите се во врска освен вие? – Како конечно да го промените тоа

Сигурно некогаш сте биле во ситуација сите ваши пријатели да се во врска, освен вие, иако постојано сакате да влезете во една.

Во моментите на незадоволство често мислите дека љубовта е важна, па се тешите дека не е, па мислите дека е преценета или едноставно не ви е судено. Клеј Ендрјус, експерт за меѓучовечки односи, по работа со десетици луѓе кои бараат стабилна врска и партнер, вели дека оние кои имаат потешкотии едноставно следат погрешна стратегија.

Голем број на луѓе љубовниот живот го препуштаат на среќата и судбината, што не е ништо друго освен заспаност и немир.

– Не можете да очекувате големи резултати ако само дозволите среќата или судбината да владеат со кој било дел од вашиот живот. Сите знаеме дека ако сакате да останете фит и здрави, мора да бидете активен учесник во вашето здравје. Ако сакате да успеете во кариерата, мора да бидете проактивни и да преземете иницијатива. Да се ​​најде успех во речиси секој живот бара акција, доследност и она што функционира – рече тој.

Логичното прашање е зошто тогаш луѓето не прават ништо кога е во прашање љубовта и потрагата по партнер.

Клеј смета дека тоа се должи на преголемото нагласување на романтиката и романтичната љубов во ТВ сериите, бајките, филмовите и музиката, а повеќето луѓе се изложени на таква содржина уште од своето најрано детство. На овој начин, во најраниот период се дознава како пронаоѓањето партнер е примарна животна цел, но и како тоа се појавува самостојно.

Првото е сосема индивидуално, додека второто сè уште не е во ред. Едноставно е, невозможно е нешто да се случи ако само седите дома.

Ендрјус вели дека наоѓањето партнер, за привремена или вистинска врска, не е важно, не е толку тешко како што мислат луѓето. Сè што треба да направите е да направите нешто и да го направите искрено и смислено.

1. Со кого сакате да бидете?
Неопходно е да се запрашате каква личност сакате, односно не сакате да бидете. Важно е да откриете што сакате, а што не.

Запрашајте се кои вредности ви се важни и што е тоа што не можете да го толерирате и толерирате.

2. Каде можете да ја запознаете личноста што ја сакате?
Многу луѓе, според Ендрјус, бараат партнери на погрешни места. За постојана и сериозна врска, на пример, апликациите за запознавање не се најсреќното решение. Колку и да барате, не можете да го најдете она што го сакате таму каде што едноставно не му е местото.

3. Работете на емоциите
Многу луѓе веруваат дека хемијата меѓу нив и потенцијалниот партнер е еден вид показател дека тие се судбински партнери еден на друг. Несомнено е дека хемијата е важна, но таа е далеку од клучна.

Всушност, можете да воспоставите хемија со секој за кој се чувствувате, односно со секој за кој имате емоции.

Проблемот е што во многу случаи луѓето не знаат како да ги развијат овие емоции. Не е доволно да се „кликне на првиот“, бидејќи хемијата и ентузијазмот брзо поминуваат.

Емоциите се она што трае, може да се развие и да напредува.

Прегледи:
465
Објавено на:
16.02.2022