Категории

Сите сме еднакви на овој свет, а се разликуваме само по едно – Кој e и не e човек!

Големите луѓе не ги потценуваат другите, за нив е тоа премногу ниско, тоа е навреда за нивната душа.

Животот е непредвидлив, па ако сега се наоѓате на некоја позиција која е повисока од онаа на некој друг, тоа не значи дека така ќе остане засекогаш. Всушност не постои никаква разлика помеѓу друштвените позиции, титулите се илузија. Сите сме создадени како човечки суштества и сме еднакви, единствено се разликуваме во едно – кој е и не е човек.

Не заборавајте дека местата можат да се заменат, па оној кој еден ден е на врвот, дургиот ден може да биде долу на земја. Оној кој се смета себеси за надмоќен и со тоа се обидува да се истакне и докаже над другите, гради кули од карти, а животот многу добро знае како да ги сруши тогаш кога ќе се чувствува најбезбедно.

Никој не ги понесува своите медалји и трофеи на другиот свет, оној кој смета дека е нешто повеќе од некој друг, со тоа само ја докажува својата маленкост.
Големите луѓе не ги потценуваат другите, за нив е тоа премногу ниско, тоа е навреда за нивната душа. Големите луѓе не се сметаат себеси за божество нити мислат дека поседуваат некоја надмоќ, големите луѓе не зависат од аплаузот и воодушевувањето на другите, тоа го прават оние кои се толку безначајни па се залажуваат себеси со лажниот сјај.

Нивните зборови не ја пресудуваат вашата вредност, само ја истакнуваат нивната.

Прегледи:
480
Објавено на:
16.06.2020