Категории

Скапоцености во животот на кои треба да им придавате најголема важност секој ден

1. Животот е убав. И тој е исполнет со лутина, тага, вознемиреност, повреда и фрустрација. Но, исто така е збогатено со љубов, светлина, љубезност, убавина и прошка. И сите овие се здружуваат за да насликуваат нешто неуредно, непростувачко, но во крајна линија, величествено.

2. Постои разлика помеѓу довербата и ароганцијата и фината линија. Затоа, внимателно бирајте ги зборовите и држете ја скромноста во себе; никој не сака некој што е премногу нападен и премногу самоуверен. И ако случајно сте некој таков – задржете го за себе.

3. Престанете да се обидувате да бидете совршени и наместо тоа научете да бидете храбри.

4. Бидете храбри во креативноста на вашата страст. Бидете неуредни и дозволете си да погрешите, бидете збунети и изгубени и наместо да се откажувате, оставете ја надежта да ве понесе.

5. Оценките не се крај се. Добро е да ги имате но многу е поважно да пронајдете нешто што ве исполнува и ве прави среќни.

6. Некој секогаш ќе се соочува со полоши нешта од вашите, но вашите проблеми се сепак важни. Вие сепак сте важни.

7. Некои луѓе не се наменети за длабоки разговори или размислувања доцна во ноќта. Тие не се создадени според вашата идеја за авантура или блескави идеи. Тоа е во ред. Како и да е, чувајте ги наоколу. Понекогаш, луѓето се појавуваат во вашиот живот да ве сакаат и вие да ги сакате назад, без оглед на причините за кои ги сакате.

8. Потребна е толку многу храброст да бидете свои. Исцрпувачко и застрашувачко е и понекогаш, кога сте на само еден сантиметар оддалечени па паѓате назад дваесетина метри. Но продолжете да се борите, бидејќи слободата што доаѓа со безусловното прифаќање на себеси вреди многу повеќе.

9. Не е добро да се грижите за минатото или да се стресирате за иднината. Сегашноста е сè што имате сега и што можете да промените. Затоа, користете го секој ден и ќе го надминете сето тоа.

10. Постојат места во овој свет што ќе ти гоо одземат здивот. И еден ден, твоето срце ќе те повика да одлеташ и да откриеш од што е направен светот. Затоа, одговори на тој повик, предај се без страв и пронајди се себеси на некое место на половина пат низ светот. Понекогаш парчињата од себеси што ви недостасуваат можеби се наоѓаат некаде низ светот.

11. Најдобриот ден во вашиот живот ќе биде денот кога ќе станете среќни. Не кога сте сопственик на фенси автомобил, ниту кога имате најмногу следбеници на Инстаграм – но кога еуфоријата да бидете тоа што сте и да бидете опкружени со неверојатни луѓе кои ве сакаат е најголемото можно чувство што некогаш сте можеле да го замислите. Кога ќе се разбудите и ќе се чувствувате ослободени од лутина и она кое ве повредувало со години. И само затоа што сте среќни не значи дека понекогаш не сте лути, фрустрирани или тажни, тоа само значи дека се наоѓате себеси, вие растете, и станувате цели.

Станувате личноста која сте биле наменети да бидете. Наоѓањето на парчиња од вашата душа. Учење работи за себе кои можеби не се секогаш добри – но еднаш кога ќе се помирите со тоа, тоа е среќа.

Прегледи:
174
Објавено на:
23.02.2021