Категории

Скриени пораки кои ви ги испраќа вашата инутиција и не смеете да ги игнорирате

Внатрешниот глас секогаш се обидува да ни предложи и открие нешто, но многумина го игнорираат тоа скокоткање одвнатре. Сите ние имаме способност да го слушнеме тоа, важно е само да се фокусирате и да бидете отворени за пораките што ви ги испраќа.

Кога знаеме да го слушаме нашиот внатрешен глас, можеме да откриеме што значи чувството во стомакот, кога срцето ни чука, кога имаме силна и страсна желба за нешто и кога имаме чувство дека нешто не е во ред?

Еве 3 инстинктивни чувства кои никогаш не треба да се игнорираат:

1. „Не се чувствувам добро“.
Кога нашето тело ни кажува дека нешто не е во ред, треба да го слушаме. Нашето тело често комуницира со нас, но за жал игнорираме многу од неговите сигнали. Значи, обрнете повеќе внимание на тоа како се чувствувате кога правите нешто, кога сте на одредена локација или кога комуницирате со одредени луѓе? Дали се чувствувате добро или исцрпено? Кои врски и кои активности ви ја одземаат енергијата, а што ве прави среќни и живи?

2. „Морам да помогнам“
Интуицијата не само што не предупредува на опасност. Бидејќи сите сме поврзани еден со друг, можеме да чувствуваме и кога некому му е потребна помош. Имаме способност да ја видиме енергијата на другиот преку неговите изрази на лицето, говорот на телото или едноставно преку чувството. Помогнете ако чувствувате потреба.

3. „Лесно е да се биде во право“
Немате рационално објаснување за нешто, но изгледа правилно. Нека биде одлука за кариера, партнер, каде да живеете, што да купите, каде да одите, што да читате… Вашата интуиција игра поважна улога од рационалното размислување. Рационалното размислување ќе се држи до материјалот, повторно ќе пресмета што добивате, а колку губите со дадена одлука. Но, вашата интуиција ќе ви објасни што навистина ве прави среќни, без разлика што …

Прегледи:
112
Објавено на:
08.07.2022