Категории

Следниот месец доаѓа продолжен викенд, последен неработен ден годинава

Oсми декември, Св. Климент Охридски е последниот неработен ден за сите граѓани годинава. Овој ден се паѓа во петок, па ќе се отвори можност за продолжен викенд и мала оддишка од работните обврски.

До крајот на годината, неработен ден имаат граѓаните од албанско етничко потекло кои на 22 ноември, во среда ќе го слават Денот на Албанската азбука.

21 декември, четврток е неработен за граѓаните Турци кои го слават Денот на наставата на турски јазик.

На 25 декември продолжен викенд ќе имаат и сограѓаните католици бидејќи тогаш, тие го празнуваат католичкиот Божиќ.

Прегледи:
162
Објавено на:
15.11.2017