Категории

Случајна уметност на кафе, за убаво утро!

Сите се радуваме кога ќе добиеме кафе со нацртано срценце или некој друг интересен детал. Тоа е една од малечките, едноставни радости на животот.

Но, што се случува кога ќе добиеме случајна уметност? Тоа е слично како гледање форми во облаци. Случајната кафе-уметност им се случува само на оние со доволно развиена имагинација.. или параидолија!

Тука имаме збирка на интересни кафе-уметности кои се имаат сосема случајно создадено. Штом еднаш ќе почнете да гледате шарки во се’, нема да можете да престанете, и Ве уверуваме дека и Вашето следно кафе ќе изгледа како уметност.

Мачка која испушта атомска бомба:
My Coffe Art Today Is A Cat Letting Off An Atomic Bomb

Жаба:
Here's A Coffee Frog!

Еже:
Accidentally Created A Porcupine By Pouring Instant Coffee Over An Americano

Око:
Spilled A Bit Of Coffee. Came Back Later To See It Looking At Me

Птица:
Spilled My Coffee And Accidentaly Created Art

Шумичка од талог:
I Accidentally Painted A Silhouette Of A Forest In My Last Sip Of Coffee

Јаболко:
My Coffe Decided To Be An Apple

Мапа на светот:
This Coffee Stain On My Cup Vaguely Resembles A World Map

Ајкула!
Shark Shaped Coffee Stain

Око од був:
Coffee Stain Looks Like It's Staring At You

Бел гулаб:
It's Ok, I Made A White Dove To Symbolise Peace! (Even Though It Was Supposed To Be A Heart)

Духче:
Still My Best Work

Гитара:
My Friend's Coffee Spilled In The Shape Of A Guitar

Скелет:
My Coffee Left A Stain That Looks Like A Skull

Жена во профил:
Accidental Coffee Art