Категории

Смислата на животот не е да пронајдеш безбеден брег, туку да научиш да пливаш низ брановите

Продолжи да бараш се додека не пронајдеш нешто кое ќе те возбудува, нешто кое ќе те предизвикува и плаши во исто време. Нешто кое ќе те направи да се чувствуваш жив. 

Немој да се задоволуваш со нешто што е добро, пријатно или познато, ако сметаш дека не те задоволува. Ако чувствуваш дека вистински не те исполнува.

Продолжи да бараш се додека не пронајдеш нешто кое ќе те возбудува, нешто кое ќе те предизвикува и плаши во исто време. Нешто кое ќе те направи да се чувствуваш жив.

Немој да прифаќаш се само поради тоа што е сигурно и безбедно.
Без оглед на тоа дали се работи за интереси, хобија, работа, луѓе, предмети, уметност, книги.. Сешто.

Секогаш стреси се за повеќе, за нешта кои те инспирираат да се пронајдеш себеси. Нешта кои ќе те променат. Само кога ќе се опкружиш себеси со вистинските нешта, само така ќе ја пронајдеш вистинската среќа.

Прегледи:
75
Објавено на:
08.08.2020