Категории

Со помош на овој трик, нема да се грижите дали сте ја исклучиле пеглата и шпоретот!

Колку често проверувате дали сте го исклучиле шпоретот или пеглата пред да излезете од дома? Сите го правиме тоа и подоцна не можеме да се сетиме дали сме провериле.

Сосема е нормално понекогаш да помислите дека некој од електричните уреди сте го оставиле вклучен, а ова е едноставен трик со кој ќе се заштитите од непотребната паника.

Со мобилниот телефон пред да излезете од дома, направете фотографија од шпоретот или пеглата исклучени од струја, па кога ќе помислите дека не сте ги исклучиле, само погледнете во телефонот.

Сепак, поведете сметка бидејќи константноо провервање има своја дијагноза. Станува збор за опсесивно-компулсивно пореметување (ОКП) кое може да се манифестира на повеќе начини, а еден од нив е постојаната потреба за проверување дали е се склучено во куќата и дали е заклучена влезната врата. Од ова пореметување патат два до три проценти од луѓето.