Со секој нов ден се раѓаш повторно, стануваш нова личност

Ти не си ти од вчера и со секој нов ден можеш да станеш подобра личност. Остави го зад себе сето она кое не ти служи. 

Започни повторно. Почни од почеток. Не мораш да се држиш за минатото, за сето она кое си го направил некогаш, за личноста која си бил некогаш, ти не му припаѓаш на тоа, не мораш да ги живееш своите денови во согласност со одлуките кои си ги донел претходно.

Со секој нов ден се раѓаш повторно, стануваш нова личност. Ти не си ти од вчера и со секој нов ден можеш да станеш подобра личност. Остави го зад себе сето она кое не ти служи.

Најдоброто те очекува во иднината, нема да го достигнеш ако постојано гледаш назад.
Биди решителен да го оствариш, да го дофатиш и да се претвориш во него.
Продолжи да гледаш напред.
Коментари

[fbcomments]