Категории

Со сексот против настинки и грип?

Една американска студија покажа дека сексот го зголемува нивото на имуноглобулинот- одбранбената супстанца која го зајакнува нашиот организам во борбата против болести како што се грип и настинка.


Но, постои уште една причина зошто е добро да се води љубов – стимулативните активности, како што е водењето на љубовта, го стимулираат ендорфинот, кој исто така го подобрува имунитетот.

Прегледи:
30
Објавено на:
05.11.2018