Совршено мазни нозе со само една состојка од кујната

Ако повеќе сакате да ги отстранувате влакната на нозете со помош на брич, тогаш овој трик морате да го знаете

Една од најпопуларните кујнски состојки во служба на убавината во последните години е – маслиновото масло.
Тоа е особено корисно во негата на кожата затоа што не ги затвара порите и е сосема природно.

Најпозитивната страна на неговата употреба е тоа што при бричењето сигурно нема да имате осип откако ќе ги отстранете влакната а притоа делува благотворно на кожата. Маслиновото масло содржи и актиоксидански кои имаат противвоспалиетно дејство со што ја смирува кожата и спречува црвенило.

За да избегнете допир со рацете што може да направи бричот да ви се излизга, ставете го во шише со распрскувач и така нанесете го на кожата пред бричењето. Ќе бидете воодушевени од меката и мазна кожа.
Коментари

[fbcomments]